CARTA SENSE RESPOSTA, ENTREGADA AL CONSELLER ANTONI COMÍN EN DATA 15-11-2016, PER LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS I VEïNES DE BARCELONA. EL SÍNDIC DE GREUGES S’HA COMPROMÈS A OBRIR UN INFORMA D’OFICI

Antoni Comín i Oliveres
Conseller de Salut
Generalitat de Catalunya

Amb aquesta carta els veïns i veïnes de Barcelona volem denunciar i deixar constànciade la nostra indignació davant la precària situació dels serveis d’urgències a la ciutat de Barcelona.

Fa molts mesos que patim una greu situació en els serveis d’urgències hospitalaris, que voregen el col·lapse la major part de l’any. Veiem com mes rere mes es produeixen episodis que suposen que centenars de persones visquin situacions de desemparament, amuntegades a passadissos d’alguns dels hospitals de la ciutat sense cap mena d’intimitat, fet que considerem un clar atemptat contra la seva dignitat. No qüestionem l’atenció que es dóna per part del professionals, que considerem bona, encara que dubtem que en les condicions físiques i de saturació en les quals han de treballar sigui l’òptima per garantir la qualitat i seguretat assistencial.

Desconfiem dels plans estacionals i successius “invents” que fins ara s’han dut a terme pels diferents gestors que han passat pel Departament de Salut, CatSalut i el Consorci Sanitari de Barcelona, i que han resultat un fracàs.

Els convidaríem a què, com a mètode experimental, passessin un mínim de 72 hores en una llitera a qualsevol passadís dels hospitals del Mar o de la Vall d’Hebron, amb una bossa de
plàstic amb les seves pertinences als peus, sense timbre per demanar ajuda i fent les seves necessitats davant de tothom. Lamentablement, una de les incongruències i llasts del sistema és que aquells que prenen decisions no són usuaris rasos dels serveis públics de salut, ni assumeixen responsabilitats per les decisions incompetents preses.

No volem més estadístiques, ratis o mitjanes, volem acabar amb el patiment de les persones que dia rere dia veuen maltractada la seva dignitat davant la impotència del personal que els ha d’atendre, posant també en perill la seva pròpia salut física i emocional.

La situació dels serveis d’urgències a la ciutat sovint és dramàtica, sobretot en el cas de Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar i l’Hospital Clínic. En molts casos mantenen la situació fins al límit, inclús tenint llits d’hospitalització tancats. Creiem, a més, que aquesta situació en breu empitjorarà amb l’arribada del fred i la fase epidèmica de la grip.

No volem més paraules. La situació és el resultat de la insuficiència de recursos i d’una gestió ineficaç demostrada any rere any. Volem fets. Exigim que amb caràcter urgent es donin les instruccions pertinents per solucionar aquest greu problema, la destitució dels gestors incompetents si cal i accions clares que demostrin que estan al servei de les persones i es preocupen de la seva dignitat, seguretat i salut. És el que correspon fer als servidors públics que gestionen allò que és de tots.

Ana Menéndez Martínez de Bartolomé

09 364 119-Z Presidenta de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïnes de Barcelona (FAVB) FAVB Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona | Tel: (+34) 93 412 76 00 Fax: (+34) 93 412 58 88 C. Obradors 6-10 baixos | 08002 Barcelona | mail: favb@favb.cat

cropped-logo.png img-20161221-wa0004-2

MASSIFICACIÓ EN LA SALA D’URGÈNCIES

sala-primera-senyora-3

Aviso: la responsabilidad del contenido de esta entrada es pura y únicamente competente a su autor.