EL NEGOCI BRUT DELS LLIBRES DE TEXT I L’INDIGNANT SUBMISSIÓ DE L’ADMINISTRACIÓ I DE LES INSTITUCIONS ESCOLARS ENVERS AQUESTES EMPRESES MULTINACIONALS.

 

La majoria de famílies ignoren que darrere de la institució de l’ensenyament s’amaga tota una sèrie d’entramats polítics i econòmics que tenen com objectiu adoctrinar els infants, a través dels llibres de text, les editorials dels quals procedeixen de grans empreses multinacionals del món de les finances, dels Medis de Comunicació, d’armament, de poderoses companyies religioses…

La VERDAD INCÓMODA publica, ara, de manera resumida, a fi que sigui de més fàcil lectura, el nom de les multinacionals (amb els seus interessos i negocis afegits)a qui pertanyen els llibres de text que utilitzen els nens a les nostres escoles i instituts.

1-EDITORIAL SANTILLA: PROPIETÀRIA DEL GRUP PRISA

-GRUP PRISA

Lidera els sector de comunicació. A Espanya té la CADENA SER, EL PAÍS, ACCIONS A TV 5, ETC. Està present a 22 PAÏSOS. Té 1.250 EMISORES. Compte amb uns INGRESSOS DE 1.455 MILIONS D’EUROS i més de 30 MILIONS D’USUARIS. Controla el mercat dels llibres a Amèrica llatina a través de SANTILLANA.

El 50% del capital del Grup Prisa va ser comprat per inversors de WALL STREET Juan Luís Cebrián: Conseller Delegat de Prisa, Va ser cap dels serveis informatius de TVE durant els últims anys del govern franquista. És membre del grup BILDERBEG.

Alguns dels accionistes: : Ernest Zedillo: ex President de Mèxic, Juan Arena va ser president de Bankinter, Gregorio Marañón, va ser Director del Banc Urquijo, conseller del BBVA Diego Hidalgo Va ser directiu del Banc Mundial, també Caixabank, Banco de Santander, Telefónica

2-EL GRUP ANAYA, S.A: PROPIETÀRIA DE BARCANOVA

Va ser integrat per HACHETTE LIVRE, propietari de l’editorial BRUÑO de GERMANS LA SALLE. El GRUP HACHETTE LIVRE és també propietat del GRUP LAGARDERE que a més de publicacions, també es dedica a la FABRICACIÓ D’ARMAMENT.

3-EDITORIAL CRUILLA–RELIGIOSA-PROPIETAT DEL GRUP D’EDITORIALS S.M. dels RELIGIOSOS MARIANISTES.

Forma part del grup PPC dedicat a la producció d’editorial de llibres religiosos

S’estenen per gairebé tot Centreamèrica i Sud-Amèrica FACTURACIÓ: 337 milions d’ euros. El 46% pertany a Espanya y el 54% restant a Llatinoamèrica. La seva WEB EXPLICA: “la venta de libros de PPC se extiende prácticamente a todos los países de Centroamérica y Sudamérica». Este grupo de personas representa, en la fundación de PPC, un impulso dinamizador de la vida de la Iglesia”

4-EDITORIAL VICENS VIVES

Compte amb NOU delegacions a tota Espanya i filials a Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic i Perú. Té un import de vendes de més de 3.000.000 d’EUROS.

5-EDITORIAL OXFORD

«OXFORD UNIVERSITY PRESS ESPAÑA SA ha tingut al 2014 uns vendes de 73.989.000 euros. gaudeix d’un estatus lliure d’impostos. Va adquirir l’editorial «El Grup Océano» que està present a 21 països.

6-EDITORIAL MC GRAW HILL Va adquirir la companyia D’INFORMACIÓ FINANCERA SNL FINANCIAL per 2.225 milions de dòlars, uns 2.000 milions d’euros. La companyia es dedica a analitzar dades, capitals i notícies d’empreses financeres de tot el món, incloent Televisió, ràdio, internet, publicacions…La Companyia d’Amèrica del Nord explica que en el primer semestre de l’any ha aconseguit un benefici de 656 milions. Un 21% MÉS QUE EL 2014.

MACK GRAW HILL té entre les seves empreses filials a l’Agència STANDARD AND POOR’S de SERVEIS FINANCERS. En el cas d’Islàndia, va aplaudir la nova legislació bancària al 2001, que va entrar en crisi al 2008 i en el qual els islandesos es van negar a pagar un deute ocasionat per interessos aliens a la població. Va potenciar les hipoteques subprime dels bancs entre ells al Lehman Brothers... Itàlia, al 2012 va iniciar una investigació judicial contra STANDARS and POORS’S per especular a la borsa per lucrar-se pel seu propi interès.

7-EDITORIAL EUMO INTEGRAT

Es va fusionar a l’ Editorial de la UNIVERSITAT PRIVADA DE VIC. El 9 Grupo Editorial està formada por Cossetània Edicions, Angle Editorial, Quorum Libros y Lectio Edicions, l’any passat va facturar 2,5 milions d’euros.

LA UNIVERSITAT PRIVADA DE VIC. Compta amb un Patronat format per 34 persones del món de la política de CIU, de empreses com NOEL ALIMENTÀRIA , que al 2014 va tenir una facturació de 197 milions d’euros, BON PREU amb 150 establiments a Cataluña. Aquest grup que treballa amb tres marques va tenir unes vendes l’any 2015 de 30 MILIONS D’EUROS, AVINENT, Empresa d’implant lògia dental. Exporta a països d’Europa, Amèrica, Àsia y Oceania, que suma més de 300 companyies amb una facturació afegida de més de 3.600 MILIONS, L’ESCOLA D’ALTA DIRECCIÓ D’ADMINISTRACIÓ, ETC.

8-EDITORIAL TEXT LA GALERA del GRUP PLANETA

GRUP EDITORIALS formada per l’ àrea Universitària i Cultural del GRUP PLANETA, per Anagrama y pel Grup 62. Distribueix els llibres de les següents editorials: Alba, El Aleph, Anagrama, Ariel, Crítica, Luciérnaga, Miraguano, Oniro, Paidós, Península, Salsa Books (castellano) y Talismán.

EL GRUP PLANETA aglutina A MÉS DE 100 EMPRESES D’ÀREES DIFERENTS: es troba en el primer grup editorial d’ Espanya i en el sisè del món. També està en el món de la COMUNICACIÓ:  Entre altres: ANTENA 3, la SISENA, la cadena de ràdio ONDA CERO i en premsa en el periòdic «LA RAZÓN»i per un temps el diari AVUI, des del 2004 fins al 2009. També té accions de L’ESCOLA D’ADMINISTRACIÓ D’EMPRESES, ETC.

9-EDITORIAL CASTELLNOU/ ALMADRAVA

El Diario.es comenta d’aquesta Editorial que: «Un libro de Bachillerato culpa del paro a las mujeres y los inmigrantes

“El manual de Economía de la editorial Almadraba (CASTELLNOU) enseña que “la incorporación de la mujer al mundo laboral ha incrementado considerablemente la oferta de trabajo disponible”

“Diseñado para 1º de Bachillerato, explica que la llegada de extranjeros de “países subdesarrollados ha intensificado el paro”

“También enumera como causas de desempleo el salario mínimo, la protección a los parados y la acción sindical»

Segons comenta El periódico 20 minutos: «A lo largo del libro se puede ver cómo apuestan por un contenido que sigue las tesis económicas liberales. No solo culpa a las mujeres y los inmigrantes del paro, alineados con este pensamiento liberal, también culpan del desempleo a la acción sindical, a que se marque un salario mínimo y las ayudas para los parados. Por su parte, los sindicatos son responsables puesto que tienen como objetivo “mejorar las remuneraciones de sus afiliados“. En cuanto a marcar un salario mínimo, el libro señala que la “rigidez de los salarios” obstaculizan “la autoregulación del mercado” impidiendo que “el mercado alcance el equilibrio” mediante “la oferta y la demanda”. Sobre la protección a los parados, el libro editado por Almadraba apunta a que estas ayudas pueden hacer que el desempleado adopte “una postura más sosegada a la hora de buscar empleo”.

 http://www.20minutos.es/noticia/2734699/0/libro-economia-almadraba/mujeres-inmigrantes/culpa-paro-desempleo/#xtor=AD-15&xts=467263

10-EDITORIAL BAULA–RELIGIOSA-GERMANS MARISTES-GRUP EDELVIVES-Tenen: LES EDITORIALS: LUÍS VIVES–BAULA–IBAIZAL.

11-EDITORIAL BRUÑO–RELIGIOSA-propietat de l’ESCOLA LA SALLE. Tenen un acord amb el grup HACHETTE LIVRE propietat del GRUP LAGARDERE que també forma part el grup editorial SALVAT. El GRUP HACHETTE LIVRE és també propietat del GRUP LAGARDERE que a més de publicacions, també es dedica a la FABRICACIÓ D’ARMAMENT.

12-EDITORIAL BURLINGTON–BURLINGTON BOOKS.

És una editorial de llibres escolars D’ISRAEL.Aquesta editorial està identificada en la CAMPANYA DE BOICOT ALS PRODUCTES I EMPRESES D’ISRAEL.

13-EDITORIAL EVEREST: (LA LLIBRERIA ON LINE NO ESTÀ OPERATIVA).

Va editar el llibre: “MI PRIMER LIBRO DE ECONOMIA, AHORRO E INVERSIÓN”, l’objectiu del qual és inculcar als nens els valors del capitalisme més salvatge, l’autora d’aquest llibre: Maria Jesús Soto, directora d’una entitat financera, va manifestar el seu interès en introduir als nens la cultura financera des de petits

14-EDITORIAL CASALS.(RELIGIOSA)

Pertanyen a aquesta empresa les editorials: COMBEL, BAMBÚ, ONDA. Segons el Diari Público, la informació religiosa entra a l’escola per l’editorial Casals. El diari El público Diu: que l’editorial Casals és «la editorial de confianza para los colegios del Opus Dei en Cataluña» El llibre “VEN Y SÍGUEME” ha portat polèmica pel seu extremisme. www.eldiario.es/Amedrentan-diciendoles-entrar-diablo-cuerpo_0_78392679.html comenta: http://www.eldiario.es/galicia/Amedrentan-diciendoles-entrar-diablo-cuerpo_0_78392679.html. Té un catàleg de 1.450 obres.

15-GRUP EDEBE (RELIGIOSA)-CONGREGACIÓ SALESIANA

El GRUP EDEBÉ és un holding editorial. Ha implantat el seu negoci per tot el món i té editorial pròpies a l’Argentina, Xile i Mèxic. Té l’editorial Giltza al País Vasc, Rodeira a Galicia, Marjal a la Comunitat Valenciana i Guadiel a Andalusia. Ha realitzat sèries d’animació a Televisió de Catalunya. L’any 2011 va invertir 1,5 milions d’euros en continguts digitals educatius, per suports com telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors. Va tancar el 2010 amb unes vendes netes de 40 milions d’euros a Espanya i 10 milions procedents d’altres mercats.[

16-GRUP 62

Està a dins de «Enlaces Editoriales»: Formada per l’Àrea Universitària i cultural del GRUP PLANETA, per Anagrama i pel grup 62. Distribeix els llibres de les següents editorials: Alba, El Aleph, Anagrama, Ariel, Crítica, Luciérnaga, Miraguano, Oniro, Paidós, Península, Salsa Books (castellano) y Talismán.

EL GRUP PLANETA aglutina a més de 100 empreses d’àrees de negocis diferents: es troba en el primer grup editorial d’ Espanya i en el sisè del món. També està en el món de la comunicació. Entre altres: ANTENA 3, LA SISENA, la cadena de ràdio ONDA CERO i en prensa amb el periòdic «LA RAZÓN»i per un temps el diari AVUI, des del 2004 fins al 2009. També té accions de l’Escola d’Administració d’Empreses (EAE), Business school, CEAC, etc.

Aviso: la responsabilidad del contenido de esta entrada es pura y únicamente competente a su autor.