NOTICIES DE LA TAULA ENERGÈTICA I D’HABITATGE DE FIGUERES

LA TAULA ENERGÈTICA I D’HABITATGE DE FIGUERES

Comunica que aquesta setmana ens han ates la Sra. O. K. de Figueres, de 57 anys, soltera, que cobra una pensió de prejubilació de 426 euros, que ha rebut l’ordre del jutjat per desnonar-la de casa seva, i que des de fa més d’un any, viu en el pis sense aigua, ni llum, ni gas perquè el propietari va donar ordre a les companyies de tancar-li els subministres.

Aquesta senyora, des del moment que va tenir el problema d’habitatge, es va dirigir als serveis socials de Figueres, que li van indicar que no podien fer res per ella i que es busqués un pis per viure-hi. Ella va respondre que amb 426 euros i sense contracte de treball ningú li llogaria un pis. L’ajuntament no li va informar que amb la llei 24/2015 està prohibit que ningú a Catalunya es quedi sense subministres, ni van vetllar pels seus Drets obligant al propietari, que és un gran tenidor, o a les companyies pertinents que li tornessin a donar d’alta dels subministres. Tampoc no li van dir que quan una persona és desnonada té dret a un pis de la taula d’emergència social i que mai podrà quedar-se al carrer. O sigui que han estat causant a aquesta senyora un estat de tant sofriment i tensió que li ha originat problemes de salud per alteracions de la pressió, sagnants i depressió.

Aquesta setmana va tornar a intentar parlar amb la seva treballadora social, suplicant que l’atengués, però li van negar l’assistència i li van dir que fins el dia 5 d’octubre no l’entrevistarien.

L’actitud de l’ajuntament de Figueres de maltractar una senyora a qui se li ha negat tot: la informació necessària , l’ajuda legal, la vivenda, els subministres, a qui se li ha mentit i incomplert la llei 24/2015 quant a habitatge i la pobresa energètica, demostra la poca honestetat i poques ganes de col.laborar amb la ciutadania vulnerable d’aquest consistori.

La Taula energètica i d’Habitatge de Figueres es mostra totalment escandalitzada davant d’aquesta postura de negligència i manca de professionalitat de l’ajuntament de Figueres que malauradament s’ha convertit en la seva actitud normal.

Aviso: la responsabilidad del contenido de esta entrada es pura y únicamente competente a su autor.